Sivut

maanantai 12. tammikuuta 2015

Leffa arvstelu: Wrong Turn

Pitkästä aikaa voisi kirjoittaa leffa arvostelun elokuvasta johon olen todella tykästynyt kovasti. Kuten jo otsikossa sanotaan, elokuvasta ''Wrong Turn'' (suomeksi ''Ihmisjahti'') on siis kyse.
Se on ameriikkalainen kauhuelokuva sarja vuodelta 2003, jolloin siis ensinmäien elokuva sai ensi-illansa. Elokuvia on yhteensä kuusi kappaletta.

Idea lyhyesti
Vaikka elokuvia on useita, jokaisessa on tavallaan eri tarina, mutta idea ja juoni on tietenkin sama. Elokuvissa vaihtuu päähenkilöt (spoileri: koska kaikki kuolee jokaisessa leffassa) mutta pahikset ovat samat. Pahikset ovat kannibaaleja, joista yksi on ollut mukana aivan jokaisessa leffassa. Pääpahiksia on kolme, jotka ovat veljeksiä. Three Finger, One Eye ja Saw Tooth. Heidät ovat nimetty yksinkertaisesti heidän ulkonäönsä perusteella.
Three Finger on mukana jokaisessa leffassa, kun taas sen veljet ovat mukana ensinmäisessä, neljännessä, viidennessä ja kuudennessa.

Three Finger

Saw Tooth

One Eye

Omat mielipiteet 

Elokuva on kokonaisuudeltaan todella raaka, inhottava ja ahdistava, simppelisti sanottuna ''K-18 kauhuelokuva''. Näin neljännen osan ensinmäisen kerran kaverini synttäreillä muutama vuosi sitten ja se tuli eräänä päivänä minulla mieleen että haluaisin nähdä sen uudestaan, Katsoin, ja syttyi halu nähdä kaikki leffat. Katsottuani kaikki, ihmettelin että mikä tekee tästä leffasarjasta niin hyvän että sitä haluaa katsoa uudelleen ja uudelleen. Se saattaa olla siksi koska leffassa on tunnelma kohillaan, hahmot ovat täydelliset, efektit toimivat ja tarina on hyvä. 

Erityisesti on mainittava suosikkihahmoni Three Fingerin. Hänen veljiinsä verrattuna hän on lapsellinen psykopaatti ollakseen täysikasvuinen. Kun uhri lähestyy ja hän on lähdössä hyökkäämään, tämä innostuu niin ettei tuskin pysy paikallaan. Hyökätessään uhrin kimppuun hän nauraa korkealla psykopaattisella äänellä. Hän ei tuskin pysy hiljaa sekunttiakaan. Hän pitää lähes koko ajan pientä ''hihittävää'' ääntä joka tekee hänestä oudolla tavalla hellyyttävän. Rakastan tätä hahmoa ihan vain siksi koska se on hyvin luotu.
Vielä lopuksi voisin mainita parhausjärjestyksen: 5, 3, 4, 2, 1, 6. 

  
  

Arvio elokuvasta: ****½






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti